STYRELSE 2019Ordförande: Annelie Cederlöf,  ordf@srtk.se

Hej. Jag är sedan några år tillbaka förtroendevald ordförande för Svenska Russkiy Toy Klubben, SRTK. Vid flera tillfällen under dessa år har jag och mina styrelsekamrater haft förmånen att utbilda oss i föreningsteknik och andra ”hundutbildningar” i skk´s regi, vilket är till en enorm fördel i rasklubbsarbetet. 

Mina största intressen är familjen, våra djur, musik, konst, inredning, trädgård och SRTK. Jag är sedan många år hängiven Skk´s verksamhet, bla som kennelkonsulent.

Min make och jag fattade intresse för rasen redan 1995 då tidningen Hundsport innehöll en artikel om Moscow toyterrier, som rasen då hette, vilken vi till vår förtjusning stötte på utomlands strax efter och 2003 introducerade vi rasen i Sverige, i Norden och i några av Europas länder. Jag har under många år varit engagerad i valberedningens arbete för vår klubb vilket innebär att jag är väl medveten om hur svårt det kan vara att hitta hängivna personer av rätt virke som klarar av att arbeta och samarbeta trots eventuella meningsskiljaktigheter och påfrestningar. Styrelsen detta år består mestadels av samma hängivna personer som året innan och flera av dem finns även kvar från året dessförinnan. Årets styrelsesammansättning innehåller ett par nya entusiaster som redan berikar SRTK. Jag är mycket tacksam över att ha just dessa personer som styrelsekamrater då de besitter kunskaper, erfarenheter och egenskaper som tillsammans bidrar till att bredda rasklubben.

Jag uppskattar både ris och ros och ser fram emot att kunna få bolla eventuella frågor och funderingar i samband med personliga möten runt om i landet, då jag brinner starkt för allt som kan bidra till att bedriva en framåtsträvande och utvecklande rasklubb, så tveka aldrig inför att bara komma fram och säga hej, likväl som att inleda en intressant konversation. Väl mött ! Viceordförande: Ann-Sofie "Fia" Andersson,  viceordf@srtk.se

Ann-Sofie heter jag, men de flesta känner igen mig med namnet "Fia". Jag bor med min familj utanför Nyköping och vi består av, förutom mig själv, sambo, 5 barn, varav en nyligen lämnat boet och ett härligt gäng hundar.

Jag har i princip vuxit upp på lokala brukshundsklubben då min mor spenderat mycket tid där i form av instruktör och efter det haft egna hundar, som jag varit aktiv med då jag älskar hundar och allt vad livet med dem innebär.

Vartefter tiden gått har jag fött upp enhel del chihuahua, sedan 2013 fortsatt min uppfödning parallellt med rasen Russkiy Toy och har nu sedan ett tag tillbaka siktet inställt även på staffords.

Jag har varit engagerad i SRTK i flera år då rasklubbsarbetet oftast är både intressant, givande och roligt. Jag ser fram emot ytterligare ett kul år inom SRTK.

 Kassör: Tina Hyytiänen,  kassor@srtk.se


Hej!

Jag har haft äran att göra den här härliga rasens bekantskap på nära håll sedan i oktober 2018. För säkerhets skull startade jag med  två små glada tikar och har inte ångrat mig en dag.

Hemma hos mig bor, förutom Räkan och Cloetta, även min man, mina två döttrar och två Staffetikar, och så har vi en häst, men den bor inte hemma hos oss, utan en bit bort.

2001 flyttade min första hund hem till mig – en Staffordshire Bullterrierhane som jag lärde mig massor av.  Sedan dess, och fram tills nyss, har det bara varit Staffar som huserat hemma hos oss, men nu är det alltså även Russkiy Toy som gäller.

Under många år engagerade jag mig ideellt i olika hundklubbar och då framförallt Svenska Staffordshire Bullterrierklubben, där jag haft några olika poster i styrelsen samt i flera olika kommittéer.

Eftersom jag tycker inlärning är jätterolig, har jag utbildat mig en del i ämnet och har under många års tid hållit kurser i egen regi och som inhyrd av både Brukshundklubbar och kennlar.

Jag gillar att engagera mig i mina intressen, och vill alltid lära mig mer, så därför tackade jag ja när jag fick frågan om att ingå i styrelsen för SRTK och ser mycket fram emot att lära känna klubben, dess medlemmar och framförallt rasen Russkiy Toy.

Jag är benhård i min övertygelse om att ”Det ska vara roligt att ha hund” och att ”Ett intresse ska styras av lust och glädje, inte av borden och måsten” och på det sättet, med de orden i bakhuvudet vill jag bemöta er alla i SRTK och önskar självklart att jag själv ska bli bemött på samma sätt.

Jag hoppas att jag med mina tidigare erfarenheter inom hunderiet, ska kunna bidra till klubbens arbete på ett bra sätt, och hoppas på många roliga stunder ihop med er och våra kära Ruskiy Toy-er. Sekreterare:   sekr@srtk.se


 


  

Ledamot: Jemma Carpenter, bph@srtk.se

Hej! 

Jag bor i Stockholm med två hundar och två katter. Jag skaffade min första ryss 2017 för jag ville ha en stor hund i litet format och fastnade för denna underbara ras. 

Jag har ingen tidigare erfarenhet av föreningsliv förutom att jag nu varit delaktig i denna rasklubbs styrelse ett par år. Jag tycker att vår rasklubb är viktig för bibehålla en fortsatt frisk, sund ras och som dessutom bildar en community för oss alla med Russkiy Toys och därav anledningen till att jag vill vara engagerad i klubbens arbete. 

Jag är även stolt att vara klubbens BPH-ombud. Jag ser fram emot ännu ett givande SRTK-år.Suppleant: Sofia Cichini
Suppleant: Pernilla Lundkvist

 Kontaktpersoner i arbetsgruppen för träffar mm :


Stockholm med omnejd, 

Tina Hyytiäinen telnr: 073 713 35 45


Mellerud med omnejd, 

Ingrid Stewart telnr: 076 090 59 46


Älvsbyn med omnejd, 

Hanna Andersson telnr: 076 110 77 74


Vill du också ordna träffar etc i SRTK´S regi ? 

Roligt! Hör av dig till : sekr@srtk.se

***


Ansvarig för arbetsgruppen, BPH :

Jemma Carpenter

mail: bph@srtk.se

***


Ansvarig för arbetsgruppen :

Poängberäkning, utställningar: 

Veronika Lindgren

mail: russkiytoytoppen@srtk.se

***


Ansvarig för arbetsgruppen :

Poängberäkning, aktiva/ arbetande: 

Marie Andersson

 mail: aktiva@srtk.se

***

Valberedning, sammankallande: 

Helena Eklund Lindvall 

valberedning@srtk.se