Hanar till avel

Söker du en avelshane?
Letar du efter en hane för avel? Vi har fått förslag att publicera en hanhundslista här på hemsidan. Observera att denna lista inte är en avelsrekommendation i sig, utan bara en service för uppfödare att hitta en passande hane för att underlätta planering i avelsarbetet. Det åligger både hanhundens och tikens ägare att ha alla intyg klara innan parning. SRTK tar inget ansvar för uppgifter som redovisas för respektive hund. 

Har du en hane och vill stå med på listan?

SRTKs hanhundslista är gratis och till för dig som är medlem i klubben och arbetar för rasens bästa. Ägare ska vara väl förtrogen med och följa SRTKs avelspolicy. En självklarhet är att hanen är registrerad i SKK, frisk med bra mentalitet, minst 18 månader och innan parningstillfället har ett officiellt intyg om patellastatus och ett officiellt friskintyg om ögonlysning, ej äldre än 12 månader.

Presentation av hanhund:

 • Hundens stamtavlenamn
  eller reg.nummer: SE12345/2000
  Storlek: cm
  Vikt: kilo
 • Ägare: Förnamn Efternamn
  Ort: Stad
  Landskap: Var i Sverige finns hanen?
  Telefon:
  E-post:
  Hemsida:

Kopiera ovanstående punkter vid presentation och klistra in i ett mail, fyll i uppgifterna och maila till: sekr@srtk.se eller fyll i formulär nedan. Övriga uppgifter hämtas från SKKs HUNDDATA. OBS! Endast högsta officiella meriter tas med. Övriga officiella meriter som ej går att kontrollera via ovanstående, ska bekräftas genom kopia på resultat och mailas in. Glöm inte att bifoga bild på din hane stående i profil. Bilden ska vara i god kvalité, i minst 300 punkters upplösning, 300 kb.

Behöver du ändra något eller uppdatera resultat så maila: sekr@srtk.se 

Min hane – en avelshund?

SKK har publicerat en artikel över vad man bör tänka på inför en planerad parning och vart man kan vända sig i olika frågor. Den är bra för dig som har hanhund att läsa igenom – läs den här.


GDPR, Personuppgiftspolicy – Genom att nyttja webbplatsen för annonsering bekräftar du att du accepterar följande villkor för användningen:
* E-postadress är obligatorisk för att kunna annonsera.
* Du som annonsör är personligen ansvarig för uppgifterna.
Genom att lämna dina personuppgifter godkänner du att vi publicerar, lagrar och behandlar dessa, dels med fullgörande av avtal och dels med klubbens berättigade intresse som rättslig grund. Alla personuppgifter behandlas i enlighet med den vid varje tillfälle gällande lagstiftningen. Utförlig information gällande klubbens behandling av personuppgifter, finns på www.skk.se/pub.