Styrelse

STADGAR för Svenska Russkiy Toyklubben, SRTK

SRTKs org.nummer: 802451-1290

SRTKs bankgiro: 236-9809


Presentation av klubbens styrelse för 2024. I första hand hänvisas till mail, då man kan ha begränsade möjligheter att svara i telefon.

Anders Baudino, ordförande & ansvarig utgivare, 0702-753002, ordf@srtk.se
Anders bor i Rättvik sen över 20 år, nu i villa. Han är chaufför i botten, utbildade sig till kock för 6 år sedan och jobbar som köksmästare på retreatgård. Första Russkiy Toy flyttade in 2017, han har nu två egna och en på foder och en Chihuahua. Han lever själv ett rätt aktivt liv och flocken gillar verkligen att hänga med husse på diverse olika äventyr, alltifrån som kontorsråttor via soffmys till långa skogspromenader och allt däremellan. Anders har haft några Greyhounds innan han halkade in på Russkiy Toy. Han ser vikten av att behålla rasen frisk som en viktig punkt samt att än mer visa upp vilken perfekt hundras detta är.

Felicia Nilsson, vice ordförande, 0722-131153, viceordf@srtk.se
Felicia bor uppe i Gällivare. Uppväxt bland hundar men just Russkiy Toys har funnits i hennes liv sedan 2012. Har kennel och uppfödning i liten skala. Aktiv i Norra Norrbottens Kennelklubbs utställningskommitté. Felicia hoppas kunna bidra positivt till klubben, vi ses framöver.

Annika Stjärneving, sekreterare & postmottagare, 0733-015800, sekr@srtk.se
Annika bor i villa på västkusten med man, Tax och Ryss. Till vardags arbetar hon som webbdesigner. Fritiden ägnas åt diverse aktivering, gärna utställning, spår- och jaktträning vid säsong. Annika har varit aktiv i föreningslivet sedan 90-talet, både inom sin rasklubb och specialklubb. Är utbildad och aktiv ringsekreterare, certifierad utställningsarrangör (CUA), funktionär och provledare.

*NY Liza Flodén, ledamot & avelsråd, 0704-070486, avel@srtk.se
Liza bor både i Stockholm samt i Västmanland där de har hus. Den första Russkiy Toyen köptes 2005 från Ryssland och den första kullen föddes 2008. Rasen valdes för att den är liten men ändå passar för många olika typer av aktiviteter. Liza brinner för hälsa och avel, hon har tidigare varit aktiv flera gånger i styrelsen och ser fram emot att återigen kunna bidra med kunskap och positivitet till klubben och rasen.

*NY Lena Lang, ledamot, 0735-183217, ledamot@srtk.se
Lena bor i mitten av Skåne och köpte sin första Russkiy Toy från Ryssland 2012. Efter det har det blivit fler och hon har nu själv fem stycken, då hon tycker det är den roligaste och trevligaste hundras hon någonsin haft. Sedan 80-talet har Lena haft kennelnamn och har en mindre uppfödning, de senaste åren tillsammans med sin dotter (som har tre RT och en Bolonka). Sedan 70-talet har Lena varit med i SBK och är nu vice ordförande i SBK Höör. Hon tränar aktivt två av sina hundar men tävlar helst inte, varken i SBKs regi eller på hundutställningar. Lena har en inkluderande syn på hundägandet, men inte på avelsarbetet där hon vill jobba för mentalt och fysiskt friska hundar.

*NY Elisabeth Hoke, suppleant & medlemsansvarig, 0704-605024 suppleant2@srtk.se
Elisabeth delar sin tid mellan Spånga/Uppland och Ljusne/Hälsingland. En kort tid i ungdomen fanns en Irländsk Setter i familjen, men det skulle dröja länge, tills barnen var utflyttade, innan den verkliga drömmen om hund kunde realiseras. Döttrarna skaffade hundar samtidigt, Pudlar, och tillsammans blev det en härlig tid med utställningar, läger, brukshundklubbar, tävlingar och några valpkullar. Då Shetland Sheepdog kom in i bilden uppfylldes ännu en barndomsdröm: vallning. När så Russkiy Toy dök upp, blev det kärlek vid första ögonkastet. En fantastisk ras, pigg, alert, uthållig och alltid redo för äventyr och upptåg, och trots sitt lilla format robust och samtidigt det mest gosiga som finns. Hälsa, tester och urval, liksom riktig och hälsosam mathållning, ser hon som viktiga för framtiden. Russkiyn är väl värd att värna om.


Ansvarsområden utanför styrelsen

*NY Adjungerad kassör – Mats Ernestes: kassor@srtk.se

Sociala medier:
Facebook/Instagram – Felicia Nilsson: viceordf@srtk.se
Hemsida – Annika Stjärneving: sekr@srtk.se

Poängberäkning:
Utställning – Eva Bloom: russkiytoytoppen@srtk.se
Aktiva/Allround – Linda Landström: aktiv@srtk.se

Utställningskommitté:
Anders Baudino och Sofia Öryd
Erik Muskus och Lisa Henze
Annika Stjärneving och Marie Johansson
CUA, Certifierad UtställningsArrangör – Annika Stjärneving

Valberedning:
*NY Sammankallande Ulrika Brattberger Ekstrand, Marie Johansson och Eva Bloom: valberedning@srtk.se

*NY Revisor: Lisa Henze
*NY Revisorssuppleant: Linda Landström