Nyheter


SKK sänder spännande och matnyttiga föreläsningar. De flesta webbinarierna kan du även se i efterhand. Schema för våren 2024: www.skk.se/webbinarium 


2024-06-05: Russkiy Toydagen 12 juni!
Den 12 juni är utsedd till Svenska Russkiy Toydagen! Det vore roligt om man samlades på flera ställen i Sverige för en gemensam Russkiy Toyträff. Förslag på aktiviteter kan vara; tipspromenad, pröva nosework, agility, ringträning m.m. Ha knytkalas eller grilla korv ihop. Vill du vara med? Vill du ordna en träff? Har du ingen Russkiy Toy men är intresserad av rasen så hör av dig du också! Ta kontakt via mail till Annika på sekr@srtk.se så lägger vi ut info här så alla kan vara med! 

Russkiy Toy-träff i södra Sverige – Väröbacka, Halland!
Välkomna 12 juni från kl. 17 då vi har en liten tipspromenad med knytkalas i trädgården, prövar nosework, ringträning eller badar i havet. Kaffe och kaka bjuder vi på! Kontakta Annika på 0733-015800 eller sekr@srtk.se och säg att du kommer! 

2024-02-16: Kallelse till årsmöte
Svenska Russkiy Toyklubben kallar till digitalt årsmöte torsdag 21 mars 2024 kl. 18:30. Anmäl närvaro till viceordf@srtk.se så får du instruktioner till videomöte via Teams online. Medlemskap obligatoriskt. Förslag på styrelsemedlemmar skickas till valberedning@srtk.se. Välkommen! 

2024-01-26: Information från SKK 
Nu kan medlemmar ladda ner och skriva ut sina medlemskort själva. Smidigt om man t.ex. tappat bort sitt medlemskort. Detta medlemskort är endast det som namnet säger – ett medlemskort. Det ersätter -inte- den inbetalningsavi/medlemskort som skickas ut när det är dags att förnya medlemskapet eller till nya medlemmar. / SKK Medlemsservice

 • Logga in på Mitt SKK.se
 • Välj mina medlemskap
 • Där finns ett medlemskort att ladda ner för dig som är medlem

***

2023-12-20: Valberedningen ber om er uppmärksamhet 
Mail har tidigare gått ut till alla medlemmar ang. förslag på styrelsemedlemmar, men vi postar det även här: Valberedningen för 2024 >> Maila valberedning@srtk.se 

2023-12-12: Tack!
Stort tack till alla två- och fyrbenta som hjälpte till att representera vår härliga ras på flera sätt på Stockholmsmässan. Klubben vann dessutom 1:a pris i bästa utklädnad och rasen uppmärksammades ytterligare! Bilder finns här >>

2023-11-09: SDHKs valberedning
SDHK söker förslag på personer som är lämpliga och villiga att arbeta i SDHKs styrelse. Hör av dig om du känner någon eller själv är intresserad. Mejl: valberedning@sdhk.net 0704-026551 

2023-11-06: Russkiy Toy på Stockholmsmässan 2023!
Vi är glada att kunna presentera den vackra, smarta och roliga rasen Russkiy Toy även i år! Hjärtligt välkomna på årets sista utställning på Stockholmsmässan, 9 – 10 december! 

 • Knytis: Det traditionella knytkalaset uppskattas varje år – ta med dig lite godsaker och ha ett gemensamt knytkalas med likasinnade. Vi träffas vid Russkiy Toyrasens utställningsring efter rasens bedömning på lördag 9/12 = börjar kl. 09:00 i ring 17 i hall A. Då dukar vi upp ett gottebord av diverse medhavda tilltugg och dryck. Meddela Felicia på viceordf@srtk.se vad just du och dina vänner kan bidra med. 
 • Rasmonter: Vi är stolta att visa vår fina ras på rasklubbstorget. Välkommen att träffa och prata Russkiy Toy! 
 • Rasparad: Att visa upp vår ras i stora ringen bland många olika raser är ett uppskattat inslag, som vi hoppas kunna genomföra även i år. Är du intresserad av att hjälpa till så kontakta Felicia på viceordf@srtk.se

Hoppas vi ses! Väl mött hälsar styrelsen i SRTK 

2023-09-11: Webbinar med SKK
SKK hälsar dig varmt välkommen till en spännande höst. De här utbildningstillfällena är gratis och öppna för alla medlemmar/uppfödare. Du kan se många av webbinarierna i efterhand.

Schema för hösten 2023 – länk här >> 

 • Hur vet jag att min hund är lämplig för avel? – 12 september, 19:00
 • Dräktighet och valpning – 26 september, 19:00
 • Valparnas tillväxt och utveckling kopplat till foder – 12 oktober, 19:00
 • Rapport från forskningsfronten – 24 oktober, 19:00
 • Berikning – 8 november, 19:00
 • Avelsframsteg utan att förlora genetisk variation? – 23 november, 19:00

2023-09-01: Sommartävling!
Vi hoppas att du har haft en skön sommar. Vi efterfrågade bilder på russkiy toy från sommarstugan, på stranden, vid poolen eller andra härliga semesterbilder. Och vi fick in många fina bidrag, tack så hjärtligt! De tre bilder som fått flest röster vinner och får fina priser. Nu gäller det att rösta på den bild du gillar mest – se här >>

2023-07-01:
Nu är anmälan öppen till vår rasspecial så anmäl här >>

2023-06-05: Russkiy Toydagen 12 juni!
Den 12 juni är utsedd till Svenska Russkiy Toydagen! Det vore roligt om man samlades på flera ställen i Sverige för en gemensam Russkiy Toyträff. Förslag på aktiviteter kan vara; tipspromenad, pröva nosework, agility, ringträning m.m. Ha knytkalas eller grilla korv ihop. Vill du vara med? Vill du ordna en träff? Har du ingen Russkiy Toy men är intresserad av rasen så hör av dig du också! Ta kontakt via mail till Annika på sekr@srtk.se så lägger vi ut info här så alla kan vara med! 

Russkiy Toyträff i Skultuna, Västmanland! 
Välkomna 12 juni från ca 17:30. Det finns möjlighet att grilla om man vill och jag tänkte bjuda på lite kaffe. Anmäl gärna om ni kommer så man kan planera lite. Susanne Funestig, Svanå 16 i Skultuna, 021-4755999. 

Russkiy Toy-träff i södra Sverige – Väröbacka, Halland!
Välkomna 12 juni från kl. 17 då vi har en liten tipspromenad med knytkalas i trädgården, prövar nosework, ringträning eller badar i havet. Kaffe och kaka bjuder vi på! Kontakta Annika på 0733-015800 och säg att du kommer! 

2023-06-01: Söker du en hane till din tik för avel?
Nu har vi publicerat en hanhundslista här på hemsidan. Observera att denna lista inte är en avelsrekommendation i sig, utan bara en service för uppfödare att hitta en passande hane för att underlätta planering i avelsarbetet. Hitta en avelshane här: Hanar till avel >>

2023-03-15: Avelshane?
Vi har fått förslag om att starta en lista på vår hemsida för att kartlägga hanar tillgängliga för avel. Krav ska vara att de följer SRTKs avelspolicy och ägare ska vara medlem i klubben. Presentationen ska innehålla bild, namn, regnummer, hälsotester och ev. meriter. Vill du använda denna typ av medlemsservice? Att annonsera din hane samt att söka hane för avel, både erfaren som nybörjare? 

2023-03-15: Information från SKK 
Ny distanskurs – Rädsla hos hund >>

2023-03-05: Kallelse till årsmöte
Svenska Russkiy Toyklubben kallar till årsmöte onsdag 29 mars 2023 som arrangeras digitalt kl. 19:00. Anmäl närvaro till viceordf@srtk.se Du får då instruktioner för inloggning till videomöte Teams online. Medlemskap obligatoriskt. Förslag på styrelsemedlemmar skickas till valberedning@srtk.se. Årsmöteshandlingarna finns här >> Välkommen! 

***

2022-12-15: Tack!
Stort tack till alla tvåbenta och fyrbenta som hjälpte till att representera vår underbara ras på flera sätt i Stockholm under Luciahelgen 2022! Bilder från vår rasmonter, knytis och rasparad finns här >>

2022-11-22: Knytkalas, glittrande rasparad och välkomnande rasmonter 
Det börjar bli dags att dra i trådarna inför klubbens traditionella knytis i samband med årets sista utställning på Stockholmsmässan söndag 11 december, ett mycket välbesökt arrangemang minst sagt! 

 • Knytis: Bidrag av godsaker, dryck m.m till det traditionella knytkalaset uppskattas, meddela Felicia på viceordf@srtk.se vad just du och dina vänner kan bidra med. SRTK dukar upp ett bord och bjuder på smarrig jubileumstårta! 
  Plats: Bredvid rasens utställningsring. Vi återkommer med ringnummer. 
  Tid: söndag 11/12 efter rasens bedömning.
 • Rasmonter: På rasklubbstorget finns många olika raser representerade i rasklubbsmontrar, så även Russkiy Toy. Vi återkommer med monteradress. Ansvarig för den vackra montern är SRTK tillsammans med vår eldsjäl Erik Muskus. 
 • Rasparad: I år ser vi en glittrande parad i stora ringen med många olika raser, självklart kommer även Russkiy Toy att deltaga både lördag och söndag. Ansvarig för detta uppskattade inslag är vår duktiga Lisa Henze.

Hoppas vi ses! Väl mött hälsar styrelsen i SRTK 

2022-11-07:
Idag är det hela 5 år sedan som Russkiy Toy blev en godkänd ras hos FCI >> http://www.fci.be/en/nomenclature/RUSSIAN-TOY-352.html

2022-09-30: Årets bragdhund
Känner du till någon hund som gjort en riktig bragd under året? Skriv och berätta så kan just din hjälte utses till Årets bragdhund. Utmärkelsen uppmärksammar familjehundens betydelse  i såväl stora som små sammanhang. Läs mer här >>

2022-09-02: Årets listor
Reglerna för poänglistor har framröstats av medlemmarna och gäller 2017-2022. Nu är det dags att revidera dessa. Det gäller både Årets UtställningsRusskiy >> och Årets Aktiva & Allround >>. Har du förslag på ändringar så skicka ett mail till sekreterare Annika på sekr@srtk.se senast sista oktober.

2022-08-22: Patellaformulär
SRTK skulle uppskatta om du vill ta dig tid att svara på 6 enkla frågor gällande PATELLALUXATION på Russkiy Toy. Baserat på svaren kan vi sedan göra en analys, om behovet av patellaundersökning i framtiden. Din medverkan är viktig för rasen – tack på förhand!

 • Patellaformulär här (öppet t.o.m augusti 2022)

2022-07-01:
Nu är anmälan öppen till vår rasspecial – anmäl här >> 

2022-06-07:
Russkiy Toyträff i Skultuna! 
Den 12/6 är det Russkiy toydagen så vi kanske kunde få till en liten träff med våra små russkiy toy, hussar och mattar. Vi kan fika, grilla och prata hund. Ta med något att grilla till Grillkåtan. Anmäl gärna om ni kommer och hur många så man kan planera lite. Susanne Funestig, Svanå 16 i Skultuna, 021-4755999. 

2022-06-01: 
Russkiy Toyträff i Vänersborg!
Välkomna 12 juni från kl. 15 på Södra Älvsborgs hundutställning i Vänersborg. Vi träffas på campingen och prövar ringträning och har knytkalas med grill. Kontakta Annika på 0733-015800 och säg att du kommer!

Russkiy Toydagen!
Den 12 juni är utsedd till Svenska Russkiy Toydagen! Det vore roligt om man samlades på flera ställen i Sverige för en gemensam Russkiy Toyträff. Förslag på aktiviteter kan vara; tipspromenad, pröva nosework, agility, ringträning m.m. Ha knytkalas eller grilla korv ihop. Vill du vara med? Vill du ordna en träff? Har du ingen Russkiy Toy men är intresserad av rasen så hör av dig du också. Ta kontakt via mail till Annika på sekr@srtk.se så lägger vi ut info här så alla kan vara med! 

2022-04-09: Nyhetsbrev
Vi har idag mailat ut ett nyhetsbrev till alla medlemmar. Tyvärr får vår sekreterare tillbaka några felaktiga mailadresser. Det är därför viktigt att du meddelar SKKs medlemsregister via mail medlem@skk.se om ändring för utskick, så du inte går miste om våra nyheter. OBS! Ange Svenska Russkiy Toyklubben. Eller meddela korrekt mailadress direkt till Annika på sekr@srtk.se.

2022-02-04: Kallelse till årsmöte! 
Inför årsmöte påminner vi om att du som anmält närvaro går igenom årsmöteshandlingarna här >>

2022-01-12: Webbinar! 
SRTK anordnar gratis webbinarium för klubbmedlemmar, om färggenetik inom vår ras, med föreläsare Ingela Dittmann. Lämpar sig för både uppfödare och även allmänt intresserade ägare. Föreläsningen hålls under 2 kvällar: 8 & 10 februari (tisdag & torsdag) kl. 18:00 till ca. 21:00 vid båda tillfällena, med reservation för ev. förlängning beroende på frågor under föreläsningens gång och ev. paus. Det är ett stort ämne och föreläsningen är formbar. Anmäl till Felicia på mail viceordf@srtk.se senast 6/2. Du får då instruktioner för inloggning till videomöte Teams online.

2021-12-17: Jultävling!
Lös rebus och skicka svar + adress till Annika på sekr@srtk.se senast 24/12, så kan man få fint pris om det är rätt. Lycka till! 

2021-11-11:
Ras i fokus – russkiy toy. Vårt reportage blev fint i tidningen Hundsport #7 2021. Se det under fliken Rasen – Galleri – Media.

2021-10-02:
Vi gratulerar till 10.000 besökare på hemsidan! Presenter kommer på posten till vinnare.

2021-07-01:
Nu är anmälan öppen till vår rasspecial – anmäl här >> 

2021-06-29:
Äntligen kan vi hälsa dig välkommen till SRTKs rasspecial lördag 21 augusti 2021 – läs här >> 

2021-06-23:
Inbjudan till vardags- och rallylydnadskurs, läs här >>
 

2021-05-22:
Russkiy Toy-träff i mellanSverige – Skultuna, Västmanland! 
Ryssträff i Svanå den 12/6. Tipspromenad och grillning vid Grillkåtan. Vi kommer att vara utomhus i det vackra vädret och kör väl från klockan 14.00. Ta med det ni vill äta och dricka, grill håller vi med. Kaffe bjuder vi på och kanske någon kaka. Hoppas på mycket prat och skratt. Meddela gärna om ni kommer och hur många, till Susanne Funestig, Svanå 16 i Skultuna, 021-4755999.

2021-05-12: 
Russkiy Toy-träff i södra Sverige – Väröbacka, Halland!
Välkomna 12 juni från kl. 14 då vi har en liten tipspromenad med knytkalas i trädgården, prövar nosework, ringträning eller badar i havet. Kaffe och kaka bjuder vi på. Kontakta Annika på 0733-015800 och säg att du kommer!

Svenska Russkiy Toydagen!
Den 12 juni är Rysslands nationaldag och även utsedd till Svenska Russkiy Toydagen! Det vore roligt om man samlades på flera ställen i Sverige för en gemensam Russkiy Toyträff. Vill du vara med? Vill du ordna en träff? Få ut informationen genom att maila Annika på sekr@srtk.se så lägger vi ut det här så alla kan vara med. Självklart ska Folkhälsomyndighetens rekommendationer följas. Förslag på aktiviteter kan vara; tipspromenad, pröva nosework, agility, ringträning m.m. Ha knytkalas eller grilla korv ihop. Har du ingen Russkiy Toy men är intresserad av rasen så hör av dig! 

2021-04-27: Webbinar! 
SRTK bjuder in våra medlemmar till ett lärorikt webbseminarium!
Föreläsning “Första hjälpen – när olyckan är framme” av veterinär Ylva Trygger på Canis Academy. 

Tisdag 11 maj kl. 18:00 (förväntas pågå i ca 2h).
Webbinaret är gratis för våra medlemmar! Anmäl till Felicia på mail viceordf@srtk.se senast 10/5. Skriv “webbinar + ditt namn” som meddelande. Du får då instruktioner för inloggning till föreläsningen, som är ett videomöte online via Teams mötesplats.

Du är välkommen även om du inte är medlem, till en kostnad av endast 100 kr, som betalas via swish till kassören 0736 418108. Skriv “webbinar + ditt namn” som meddelande, anmälan är bindande. Bifoga printscreen / skärmdump på betalning till Felicia på viceordf@srtk.se Tipsa en vän, det finns gått om plats på mötet. Välkommen!

2021-04-05: 
Gott folk, vi har ett resultat! Det fanns 8 st påskägg på hemsidan. Det var två personer som lyckades hitta dem och vi gratulerar Lovisa och Claudia, grattis! Priser skickas per post.

2021-04-01: Påsktävling!
Webban har gömt ett antal påskägg här på hemsidan. Det gäller att du hittar alla så kan du vinna fina priser! Maila ditt svar till Annika på sekr@srtk.se senast söndag 4 april. Lycka till! Så här ser ett ägg ut (detta räknas inte):

2021-03-22:
Årsmöte 2021 är som tidigare meddelat inställt men en verksamhetsberättelse finns ändå att läsa på sidan ’Klubben/Protokoll’ och verksamhetsplan kommer inom kort. Håll i, håll ut och håll avstånd! ❤

2021-03-11: För dig med Instagram!
Välkommen till det officiella Instagram-kontot för Svenska Russkiy Toyklubben hashtag #svenskarusskiytoyklubben 


Direktlänk till Facebook >> https://www.facebook.com/groups/211982732162726/user/1484941575/


2021-01-21: ÅRSMÖTE 2021 INSTÄLLT! 
SKKs Föreningskommitté ger dispens och rekommenderar att årsmöten ställs in under rådande omständigheter pga. pandemin. Samtliga i styrelsen var överens om att ställa in årsmöte 2021. Detta innebär att mandattider i klubben automatiskt förlängs med ett år. Vi är ledsna att coronapandemin påverkar våra medlemmar och vår verksamhet, men vi hoppas innerligt att 2021 blir bättre. Ta hand om er och era hundar. Håll i, håll ut och håll avstånd! ❤

Vi tackar föregående Aktivitetsansvarig Marie Andersson och hälsar Isabella Pandzic välkommen! Resultat mailas till aktiv@srtk.se

***

2020-12-14:
Underbart kul att Russkiy Toys syns och uppmärksammas, vi tackar Linda Landström och Felicia Nilsson för gulliga luciatåget! Se Luciatåget här >>

2020-12-11:
Bara 2 veckor kvar tills tomten kommer och visst ska vi ha en liten bildtävling också. Gå in på vår Facebooksida >>

2020-12-01:

2020-11-16: Årets RT 2020 INSTÄLLD
Under rådande omständigheter, relaterat till coronapandemin, utses ingen officiellt 2020, då alla inte fick samma förutsättningar… (Årets Aktiva Russkiy Toy, Årets AllroundRusskiy Toy och Årets UtställningsRusskiy Toy).

2020-10-13:
Bristen på utställningar, pga. coronapandemin, har inneburit en del praktiska konsekvenser för en del hundägare och uppfödare. SKKs läns- eller specialklubbar erbjuder nu enskilda hundägare en exteriörbedömning, där hunden får ett kvalitetspris och en skriven kritik av en för rasen auktoriserad domare. Läs mer här >> 
Som en liten service till våra medlemmar har vi nu samlat de exteriörbedömningar som erbjuds runt om i landet. Hitta exteriörbedömningar här >>

2020-09-09:
Tips på aktiviteter i dessa tider… Trickskolan >> & Olika hundsporter >> Håll i, håll ut och håll avstånd! ❤

2020-06-14:
Jättekul att det ordnades flera RT-träffar i Sveriges avlånga land, hoppas ni hade riktigt trevligt. Härliga bilder från träffarna finns i Galleriet >>

Svenska Russkiy Toydagen!
Den 12 juni är Rysslands nationaldag och även utsedd till Svenska Russkiy Toydagen! Det vore roligt om vi samlades några stycken för en gemensam Russkiy Toyträff. Vill du vara med? Vill du ordna en träff? Få ut informationen här genom att maila Annika på sekr@srtk.se 

2020-06-12:
Russkiy Toy-träff i norr – Gällivare, Norrbotten! Vi vill härmed bjuda in på fika, kaffe, dryck och surr. Plats: NNKks klubblokal. Hitta dit: Nedanför Nuolajärvikorsningen. Vid BHK malmens skylt sväng in vänster, håll höger och sen höger igen tills röd stuga. Skyltar kommer sättas upp. Tid: 18.00-20.00. Vi fikar, umgås och för de som vill så kommer möjligheten att delta i en ringträning finnas! Så det är alltså fritt fram att ta med sig sin fyrbente vän. Äger du själv ingen Russkiy Toy men är intresserad av rasen? Kom förbi! Vid frågor, ev. vägbeskrivning etc. kontakta Felicia Nilsson 0722-131153.

2020-06-12:
Russkiy Toy-träff i mellan – Stockholm! Knytis vid stranden i Flaxenvik där grillen är tänd från kl. 17 och framåt. Bad, lek, social- och bordsträning erbjuds. Dit kan man även åka kommunalt genom att först ta sig till Åkersberga via Roslagsbanan från Östra Station, sedan buss 622 i ca 5 minuter till hållplats Nya Flaxenviksvägen, därefter 10 minuters promenad uppför branta backen och rakt fram på Flaxenviksvägen tills man ser Flaxenviksstrand. Vid frågor, önskemål om ev. hämtning/lämning kontakta Anita 0706-385580 eller Annelie 0721-618384.

2020-06-12:
Russkiy Toy-träff i söder – Väröbacka, Halland! Hjärtligt välkommen från kl. 17 så leker vi, prövar lite nosework, ringträning eller badar i havet. Efteråt har vi knytkalas och godissök. Har du ingen Russkiy Toy men är intresserad av rasen så kom du med. Kontakta Annika på 0733-015800 och säg att du kommer! Direktlänk till Facebookgruppen ”Hitta Morag” >> http://www.facebook.com/groups/581847595869105/


2020-05-18:
Russkiy Toy-träff i Stockholm! Torsdag 21/5 (Kristi himmelsfärdsdag = röd dag) träffas vi vid ingången till hundparken i Rålamhovsparken ”Rålis” (Kungsholmen) kl. 11. Kontakta gärna Isabella på 0734-226688 om du inte hittar. PS: Ta gärna med fikakorgen. 

2020-05-05: SENASTE ANGÅENDE CORONA-VIRUSET
Centralstyrelsen (SKK) har beslutat att samtliga länsklubbsutställningar ställs in till och med 31 augusti.
Övriga utställningar, prov, tävlingar och beskrivningar: Regeringens beslut om förbud att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar styr vilken verksamhet som kan genomföras. I dagsläget gäller förbudet allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagande personer. Om regeringen beslutar om andra begränsningar av deltagarantal än ovanstående gäller det nya regeringsbeslutet. Läs mer här >> Håll i, håll ut och håll avstånd! ❤

2020-05-05:
Vår hemsida har fått en ny layout! Vi hoppas den är till belåtenhet och även på förståelse om allt inte är på plats ännu. Saknar du något så hjälp gärna till genom att maila webban Annika på sekr@srtk.se

2020-04-27:
Russkiy Toy-träff i Linköping 17 maj! Läs här >>

2020-04-21:
Tips på aktiviteter i dessa tider… Läs Trickskolan >> & Olika hundsporter >>

2020-03-31:
Vi behöver er hjälp! Just nu arbetar vi med att skapa en sida med godkända färger på Russkiy Toys. Så nu söker vi bilder med bra kvalité på Russkiy Toys, med godkända färger enligt rasstandard, som vill representera just sin färg. Både släthår och långhår. Önskvärt är bilder på hundar ståendes från sidan alternativt snett framifrån, så färgerna syns ännu tydligare. Man behöver inte vara medlem, alla är välkomna med bidrag, maila dem till Annika på sekr@srtk.se Tack på förhand! (Vi använder gärna övriga inkomna bidrag till hemsidan framöver).

2020-03-21: SENASTE ANGÅENDE CORONA-VIRUSET 
Centralstyrelsen (SKK) har beslutat att all klubborganiserad verksamhet inom SKK-organisationen ska ställas in till och med den 31 maj. Enda undantaget är verksamhet där högst tio personer samlas utomhus och deltagarna inte har rest dit från andra delar av landet. Läs mer här >> Vi är ledsna att coronautbrottet påverkar våra medlemmar och vår verksamhet. Ta hand om er och era hundar! ❤

2020-03-12:
Med anledning av utvecklingen kring spridningen av coronaviruset har Svenska Kennelklubbens centralstyrelse, CS, beslutat att en rad åtgärder ska vidtagas, bland annat: Förbud mot offentliga sammankomster. Regeringen beslutade den 11 mars att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. SKKs centralstyrelse har därför beslutat att utställning, prov, tävling eller beskrivning där det förväntas komma färre än 500 personer kan ställas in med hänvisning till force majeure. Beslut tas av respektive arrangör. Lär mer om force majeure i SKKs stadgar, § 15 >>. Dessa beslut gäller tillsvidare och kommer att följas upp kontinuerligt av SKKs centralstyrelse som noga följer utvecklingen och kommer att ta nya beslut när behov uppstår. Läs senaste här >>

2020-03-02:
Nytt för året är vår utställningskalender, där är allt samlat med datum, plats och domare. Smidigt 🙂 

***

Kallelse till årsmöte för Svenska Russkiy Toyklubben

Datum: 2020-02-16, Tid: 15.00
Plats: Norra Stockholms Hundcenter
Ritarslingan 2 (ingång Leverantörsvägen 19) 187 66 Täby
Dagordning
Alla hälsas välkomna
Årsmöte
Bensträckare
Mingel & fika samt utdelande av diplom
Var snäll och skicka anmälan till sekr@srtk.se om vilka och hur många som kommer så vi har möjlighet att förbereda att fika m.m räcker till alla. De som önskar få sina diplom skickade mailar till: sekr@srtk.se Motioner behöver vara styrelsen tillhanda tre veckor innan aktuellt årsmöte och skickas till Annelie Cederlöf, Flaxenviksvägen 56, 184 63 Åkersberga. Förslag till valberedningen skickas till: valberedning@srtk.se VÄLKOMNA!

***

Är du nyfiken på rasen? Missa då inte detta!
Årets största hundevenemang och sista utställning går av stapeln 13 och 14 december 2019 på Älvsjömässan i Stockholm. Där kommer även SRTK med en hel del medlemmar att vara på plats för traditionellt gemensamt knytis, rasmonter och ingå i rasparad. Läs mer på www.skk.se 

***

Fr o m nu kan de Russkiy Toys som redan fått eller får diagnosen Vitreusprolaps innan 8 års ålder och som sedan dessutom bidrar med ytterligare undersökning igen efter 8 års ålder, sponsras med 300 kr av klubben som tack för sitt engagemang. Erbjudandet gäller alltså hundar över 8 år som tidigare fått diagnosen och som sedan undersöks igen efter de fyllt 8 år. Läs mer under knapp Rasen, sedan klicka på Hälsokällan.

***

Domarträff 19-10-01 

Rasklubbarna för Russkiy Toy och Prazsky Krysarik har sedan en tid haft en gemensam önskan om att ordna en domarträff med syfte att tydliggöra skillnaderna mellan raserna, vilket vi är mycket stolta att kunna berätta har genomförts. Intresset för temat ”Russkiy Toy & Prazsky Krysarik” var glädjande nog mycket stort då hela 20 st exteriördomare kom!

Kvällen inleddes med god mat och tända ljus i en härlig avslappnad atmosfär där det erbjöds att få se, klämma, känna och diskutera likheter och olikheter mellan raserna. Diskussionerna var livliga, inte minst kring vad som är ”rätt” typ för respektive ras. 

En grundläggande skillnad mellan raserna är att RT ska vara tydligt elegantare än en PK som i sin standard beskrivs som en hund med substans. Även huvudformen ska skilja sig åt, PKs huvud beskrivs som päronformat medans RTs huvud beskrivs som kilformat och ska uppfattas som litet i förhållande till kroppen. Öronansättningen är även det en tydlig skillnad mellan raserna. PKs öron ska vara ansatta långt bak på skallen medans RTs öron ska vara högt ansatta och även stora, denna skillnad har en betydande roll när det kommer till ett ”typiskt” uttryck. Överlinjerna skiljer sig åt då PK ska ha en jämn överlinje medans det på RT är önskvärt med en överlinje som svagt sluttar från manke till svansansättning.

Det blev tydligt denna kväll att det är en utmaning att döma dessa raser och att det gäller att domaren gjort sin läxa ordentligt innan utställning. Stort tack till alla som ställde upp med sina hundar och till övriga som gjorde den här kvällen möjlig!

***

PM till SRTK rasspecial 2019. Arrangör Minigruppen

***

Prova på Rallylydnadsträff 19-07-31 

SRTK har bokat Stora Hallen på Norra Stockholms Hundcenter, Arninge, för sina medlemmar. Onsdag 31/7, kl 18-19. Medlemskap löses online: http://srtk.se/Klubben/Medlemskap/

Kom och ha kul, testa lite rallylydnad, träffa andra Russkiy Toys och deras människor. Träna lite, träna mycket eller ingenting alls. Socialisera valpar, ordna kennelträff eller bara var med och mingla. Det går utmärkt att bjuda in de som är nyfikna på rasen att komma och kika.

Vill du läsa på om rallylydnad innan du kommer – då hittar du allt du behöver på SBKs hemsida: https://www.brukshundklubben.se/
Regler för att vistas i hallen samt vägbeskrivning hittar du på hallens egen hemsida Norra Stockholms Hundcenter: http://norrastockholmshundcenter.se/traningshall/

Träffar av varierande sort är mycket uppskattade och fler aktivitetsombud spridda i vårat land efterfrågas. Känner du för att berika Russkiy Toy-folket med att hitta på något kul så är du varmt välkommen att höra av dig till Tina, kassor@srtk.se Vi ses i Arninge!
Hälsningar Tina Hyytiäinen, Aktivitetsombud Stockholm, SRTK. 

***

Svenska Russkiy Toy-dagen infaller 12 juni varje år och firas av en del enskilt och av andra tillsammans i form av en promenad eller liknande och de som är nyfikna på rasen är varmt välkomna också. Håll utkik på klubbens faceboksida för mer info.

*** 

ÅRSMÖTE 24/3 2019

Kallelse till SRTK’s ordinarie årsmöte söndag 24/3 
Datum: 19-03-24 
Tid: Kl 12.00 
Plats: Svenska Kennelklubben, Stockholm
Rotebergsv 3, 192 78 Sollentuna

Dagordning enligt stadgarna.
Guidad visning av Skk’s museum och temarum, samt utdelning av diplom till de vinstrikaste hundarna 2018 enligt klubbens topplistor. Det bjuds på bubbel, tilltugg m m så anmäl erat deltagande till sekr@srtk.se så vi kan beräkna och förbereda dagen på bästa sätt.

Motioner som medlem önskar framföra till årsmötet ska vara skriftliga, underskrivna och styrelsen tillhanda senast 3 veckor innan årsmötesdagen, sänt till SRTK, A. Cederlöf, Flaxenviksvägen 56, 184 63 Åkersberga.

Valberedningen mottager förslag till styrelsesammansättning. Sammankallande i valberedningen är: Helena Eklund Lindvall Bivägen 6 733 93 Sala lindvallslena@hotmail.com

Missa inte föreläsningen dagen innan, lö 23/3 som är gratis för SRTK medlemmar. Läs information om föreläsningen nedför detta inlägg. Väl mött hälsar styrelsen, SRTK

 FÖRELÄSNING

Föreläsare: Eva Hertil, veterinär och specialist med mångårig erfarenhet och specialisering av ögonsjukdomar. 
Datum: lördag 23 mars 2019 Tid: kl. 12.00 – 18.00 
Plats: Svenska Kennelklubben, Stockholm Rotebergsvägen 3 192 78 Sollentuna
Pris: Gratis för SRTK medlemmar, icke medlemmar 500 kr, lunch & fika ingår
* Betalning för icke medlemmar: 236-9809 (bankgiro)
* Anmälan göres av samtliga till: sekr@srtk.se
Sista dag för betalning samt anmälan är 1 mars 2019
VÄLKOMNA! 

***

Januari 11/1 2019

Var med och skriv historia! För första gången i världshistorien anordnas bowling för Russkiy Toys! Två- och fyrbenta i alla åldrar är välkomna att tillsammans inleda 2019 och det är alltså pälskamraterna som ska bowla! Hund-bowling-instruktör kommer att finnas på plats och vägleda oss. Medtag gärna mat, dryck & ett glatt humör. Tänd grill i kåtan & många skratt finns på plats.

Plats: Grillkåtan i Svanå (Västerås)
Datum: 2019-01-12
Tid: 15 – 17 (el. så länge vi vill)
Klädsel: Bekväm
OSA senast 11/1 till: hund@funestig.net

Fullständig adress är:
Grillkåtan i Svanå
Tallbacken Svanå 16 
726 92 SKULTUNA

Medlemskap löses enkelt online på klubbens hemsida: www.srtk.se
VÄLKOMNA!

Medlemsmöte 18-12-09  i samband med Svensk Vinnarutställning – 2018 ÄR TYVÄRR INSTÄLLT! Detta pga för lågt antal intresseanmälningar. Däremot anordnas enligt tradition ett gemensamt KNYTIS vid ringside efter att vår ras bedömts. Dryck, fat, skedar och servetter kommer att finnas. Vi ser fram emot att även i år få sätta tänderna i medlemmarnas diverse mumsiga bidrag. Väl mött önskar Svenska Russkiy ToyKlubben, SRTK !

***

Medlemsmöte SRTK 2018-12-09 

I samband med Svensk Vinnarutställning -18 kallar SRTK till ett medlemsmöte.

Året närmar sig sitt slut och vi har snart årets sista utställning framför oss där det verkar bli ett stort antal medlemmar som planerar att deltaga vilket ger ett utmärkt tillfälle att ses fysiskt och diskutera ett viktigt ämne – SRTK. 

För att rasklubben ska kunna leva vidare behövs det fler medlemmar som ställer sig till förfogande för att engagera sig både i rasklubbens arbete samt annat smått o gott som t ex rasspecial, rasmonter, träffar mm mm. Listan kan göras lång på div önskemål och idéer som inkommer från medlemmar, vilket är mycket trevligt, men listan på medlemmar som kan tänka sig arbeta är kort. 

Vi behöver gemensamt diskutera om det finns ett intresse att rasklubben behövs eller ej och utifrån det börja förbereda inför kommande årsmöte våren -19, redan nu.

Tid: 07.30, med reservation för ändring till senare tid samma dag. Plats: Sushi-restaurangen, Stockholmsmässan, med reservation för ev ändring till annan plats, dock i samma byggnad, denna dag.

SRTK vill bjuda på morgonfika och behöver beräkna sina inköp, så du som planerar att deltaga bör skicka ett mail till sekr@srtk.se och bekräfta att vi ses. Varmt välkommen !

Efter mötets avslutande har vi resten av dagen kvar som då bla består av trevlig shopping, att bemanna klubbens rasmonter och representera rasen, deltaga i rasparaden, få vår ras bedömd i rasringen och efter det kommer det att bli knytis. Vi ser fram emot att träffa er alla och en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar SRTK/Svenska Russkiy ToyKlubben

***

Rasmonter

Likt de flesta tidigare år så kommer det även i år bli en rasmonter i samband med årets största och sista utställning på Älvsjömässan, Stockholm 8 dec och 9 dec. Håll utkik på klubbens facebooksida där det kommer att erbjudas platser och då kunna få vara med och ha svinkul rent ut sagt, bemanna montern, representera klubben, rasen, ge allmänheten info om vår härliga ras, dock med både begränsat antal platser / biljetter för både människor och hundar, så missa inte detta!

Huvudsponsor för Svenska Russkiy ToySpecialen 2018: Hills Pet Nutrition

Rasspecial 2018-08-26

Paddleboard för Russkiy Toys 

Ryska Posten online 

Årets första utgåva av Ryska Posten finns att läsa för alla men resterande medlemstidningar kommer endast vara tillgängliga för betalande medlemmar, och åtkomst till dem kommer att ske via lösenord under knappen RYSKA POSTEN. Lösen kommer att mailas ut till medlemmarna.

Inom kort publiceras Ryska Posten 2 men än finns tid för att bidra med någon händelse, berättelse etc. Maila ditt bidrag till: ryskaposten@srtk.se Tack på förhand till alla som delar med sig och bidrar till att klubben och tidningen hålls vid liv.

Vi firar Svenska Russkiy Toy Dagen 2018

Samling kl 18 vid Stora Skuggans 4H-gård, Frescati, Sthlm. Har du Russkiy Toy, är nyfiken på rasen, vill ordna kennelträff denna dag i gemenskap med andra osv. Vi går gemensam promenad. Välkomna!

2017

Rasspecial  

Svenska Russkiy Toy Dagen 

Medlemstidningen Ryska Posten i pappersform, var uppskattad av de flesta när den landade i brevlådorna under ett års tid, men röstades bort av medlemmarna pga ekonomiska skäl.

2016

Rasmonter 

SRTK-KNYTIS  

Läs mer på klubbens facebooksida där info om detta & allt möjligt uppdateras löpande. Massa roligt och intressant har hänt under SRTK-åren som gått men tyvärr saknas information och bilder. Vi arbetar på att fylla på med det så kika gärna in snart igen. 

2015

Föreläsning med Anastasia Pogrebinsaya, RU 

2014

Domarkonferens för Russkiy Toys

Domarkompendium skapades: http://www.skk.se/globalassets/dokument/domarkompendium/domarkompendium-russkiy-toy.pdf

2013

Avelskonferens. Föreläsare: Moa Persson. Uppfödare av Russkiy Toys från hela Sverige samlades i Herrgårdsmiljö och bjöds på en trevlig lärorik helg.

Rasklubben SRTK bildades 2007